Endised tippsportlased uuest EOK presidendist: juht peab jälgima, et töö sujuks ja keegi ei viskaks kaikaid kodaratesse

Lenel Karu, 27. september 2024

Juba 11. oktoobril selgub Eesti Olümpiakomitee uus president, kelleks kandideerivad Kersti Kaljulaid, Erich Teigamägi ja Urmas Sõõrumaa. Endiste tippsportlaste ja EOK liikmete ridadesse kuuluvate Kristina Šmigun-Vähi, Tõnu Tõniste ja Tõnu Endreksoni ootused uuele presidendile on seotud tippspordi kvaliteedi ja rahastuse parandamisega, sportlaste parema toetamisega, rahvasporti panustamise, EOK maine tõstmisega ning täiel rinnal oma tööle pühendumisega. Kaheksa aasta järel oleks verevahetus ning värsked ideed loomulik ja vajalik.

Kahekordse olümpiavõitja ning riigikogulase Kristina Šmigun-Vähi ootused EOK uuele presidendile on eelkõige seotud tippspordiga.

„Minu jaoks on Eesti olümpiakomitee ennekõike ikkagi meie tippspordi lipulaev ja seega on ka peamine eesmärk saavutussport ja tiitlivõistluste medalid. Nii peaks ka EOK presidendi prioriteet olema 80 protsenti tippsport ja rahvusvaheline haare ning 20 protsenti muud valdkonnad. Eestisisene alade arendamine, meistrivõistlused ja medalid olgu spordialaliitude pärusmaa,“ selgitas Šmigun-Vähi.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?