NORDICA HINGEKELL? Skandinaavia hiid viskas eestlased üle parda

Marvel Riik, 27. september 2024

Nordic Aviation Groupi äririsk on saanud teoks: üks kõige olulisem partner SAS on lõpetamas koostööd Eesti riigi lennufirmaga. Nordica juhtkond tegeleb praegu sellega, et leida uusi kliente, kes hoiaksid ettevõtet elus.

„See info on teada, et koostöö [SASiga] sellisel kujul ei jätku,“ ütleb kliimaministeeriumi liikuvuse asekantsler Sander Salmu, kes on ühtlasi Nordic Aviation Groupi nõukogu liige. Õhtulehele on viidatud, et Nordica tütarettevõte Xfly koostöö SASiga Rootsi siselendude teenindamisel lõppeb alates 31. oktoobrist. Skandinaavia lennufirma leidis endale selleks uue partneri – Rootsi lennufirma BRA.

Salmu sõnul tuleb lepingulised küsimused, sh nende ülesütlemised, suunata ettevõtete juhtkondadele – see on nendevaheline asi. Samas nendib ta, et olukord on keeruline. „See informatsioon [koostöö lõppemisest] tuli meile ootamatult. [Nordica] juhtkond tegelebki praegu võimalike uute klientide leidmisega ja plaani kokkupanemisega: mis on võimalik teha ettevõtte edasiseks toimimiseks.“ Salmu täpsustas, et plaan on olemas ning lähiajal teavitatakse sellest ka avalikkust.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?