GALERII JA REPORTAAŽ | Konservikarbitäis väärikat surmarocki! Kosmikud tähistasid Viljandis veerandsajandat aastapäeva

Üllar Priks, 2. oktoober 2024

On tüüpiliselt rõske ja sombune sügisõhtu Viljandis. Normaalsed inimesed istuvad sellisel ajal kodus köögilaua ümber ja võtavad sõpradega turvalises keskkonnas väikest nädalalõpunapsu. Udu saab rahus tühjad tänavad enda alla matta ning korraks on kõigil peagi saabuvast kaamosest kama kaks. Minul täna tubase tiksu privileegi pole, sest kultuur kutsub. Eestimaa folgipealinna on oma sünnipäevatuuri raames külastamas palatirocki lipulaev Kosmikud.

Kui saan teada, et meestel 25 aastat ühist muusikuteed seljataga, siis paneb korraks kulmu kergitama küll. Mulle tundub, et juba Koit Toomel või Maarja-Liis Ilusal peaks see number kõvasti suurem olema. Ja Fix saab üleüldse kurat-teab-mitmendat aastat sajaseks. Ma ei imesta kui Nublulgi varsti kümneka ette viskab. No see selleks.

Üldiselt tundub keskmisele viljandlasele, et linnas ei toimu midagi ning kohti, kus väljas lõõgastumas käia, on sama palju kui kingloomal loogilist mõtlemist. Aga vähemalt üks peopaik leitakse täna õhtul üles. Kui konservitehasest saab konservatoorium on see kindlasti toredam, kui vastupidine asjade käik. Just nii on siinses väikelinnas juhtunud. Vanasse tööstushoonesse rajatud miniatoorne klubi kannab justnimelt sellist ambitsioonikat ja uhkekõlalist pealkirja – Konservatoorium. Reaalsuses pole puhvet palju suurem kolhoosidirektori garaažiboksist ning Kosmikute fännid panevad ahtakese ruumi mahutamisvõime korralikult proovile.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?