KUIDAS MAITSEB KOOLITOIT? Laste lemmikud on riis, makaronid ja... saiakuubikud!?

Inkari Lindve, 11. oktoober 2024

7.–11. oktoobril saab 70 koolis üle Eesti iga huviline osta portsjoni koolitoitu. Mida siis avatud koolisööklate nädalal süüa pakutakse? „Ma ei söö mitte ühtegi kala,“ teatab poisike päeval, kui menüüs on lõhesupp. Küll aga armastavad lapsed tatart ja puuvilju, näiteks melon on tõeline hitt.

Tartu Kesklinna kooli õpilane Linda (14) käib iga päev koolis söömas. Suppi ta eriti ei söö. Praepäevad on toredad, ta eelistab riisi ja makarone. „See on hea toit,“ kiidab ta. Eriti meeldivad talle magustoidud. Kodus sööb ta samuti hea meelega riisi ja makarone ning magustoite nagu mannavahtu ja jogurtit. „Kahjuks koolis ei pakuta enam pannkooke, väga tahaks,“ lisab Linda. Ise valmistab ta kodus näiteks kartuleid ja pelmeene. „Mõtlen ikka, mis on tervislikum,“ sõnab ta.

Tartu Kesklinna kooli sööklas saab ennast tuvastada õpilaspiletisse peidetud kiibi abil. Teisipäeval saab valida kahe supi vahel: koorene lõhesupp ja ka veganitele sobilik köögiviljasupp kikerhernestega. Magustoiduks on kohupiimamaius marjade ja kaerahelvestega.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?