Perearst ütles ei, erakliinik ütles jah – kas 89aastane autojuht sai tervisetõendi raha eest?

Marvel Riik, 11. oktoober 2024

Politsei eemaldas suvel põhimaanteel roolist hajevil vanahärra, kes oli peatanud oma auto keset sõiduteed ning uuris liiklusmärke. Arstid pidasid juhi tervist roolimiseks ebasobivaks. Mõne aja pärast oli aga sama juht tagasi liikluses, näpus kehtiv tervisetõend.

Ida prefektuuri politseinikud hoiavad peast kinni. Transpordiamet on hakanud peatama ühe 1935. aastal septembris sündinud mehe juhtimisõigust, sest tema tervis on kehv. Negatiivse hinnangu sai juht EMO arstilt ja hiljem täiendavas tervisekontrollis perearsti juures. Aga juht ei lasknud end sellest heidutada, läks Confido erakliinikuses ning sai tervisetõendi!

Mees jäi politseipatrull vaatevälja 18. juuli hommikul, kui ta Tallinna-Narva maanteel oma Mercedes Benziga vasakpoolses sõidureas peatus. „Autost väljunud autojuht oli hajevil ja uuris kummaliselt liiklusmärke, mistõttu läks politseipatrull küsima, kas kõik on ikka hästi,“ rääkis Rakvere politseijaoskonna uurija Aulis Vahula. Politsei kahtlustas, et autoroolis olnud vanahärral ei pruukinud tervisega kõik hästi olla.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?