JUHTKIRI | Mis maksavad laste kannatused, kui vanemad ei oska rahulikult lahutada?

Ohtuleht.ee, 11. oktoober 2024

Kuidas peaks reageerima lugudele, kus avalikkuse ees rullub lahti üdini isiklik raske lahkuminek ja risttule all on alaealised lapsed? Eks ikka ülima ettevaatlikkusega, et kaitsetud rohkem haiget ei saaks.

Lastega seotud vaidlused on väga rasked. Tüüpilised on süüdistused: miks te ei räägi? Kes teid ära ostis?Tegelikult aga peabki avalikkus selliseid juhtumeid siidikinnastes käsitlema, kuna info hulk on piiratud ja on väga kerge sattuda ühe või teise poole manipuleerimise ohvriks. Kui osapooled on veel meediaosavad või neil on vahendeid, et seda meediaosavust palgata, on olukord seda plahvatusohtlikum.

Aga paraku tuleb see raske teema siiski ära rääkida, kui asjad on väga halvasti, nagu kirjeldab seekord ka Õhtulehes ilmunud lugu. Kuidas saavad olla võimalikud juhtumid, kus vanemad jõuorganite ja lastekaitse juuresolekul füüsiliselt teineteiselt last ära kisuvad? Kus on lastekaitse, mis peab tegutsema igal juhul ainult laste huvides ja miks tundub see amet mõne juhtumi korral nii hambutu?

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?