KÕRVITSA TIPPTUND TOIDULAUAL: proovi erinevaid kõrvitsaid

Kersti Eero, 26. oktoober 2024

„Oktoobris-novembris on kõrvits meil köögis aukohal ja kõrvitsaga tehtud toite sööme kui mitte iga päev, siis üle päeva ikka,“ ütleb toidublogi „Siit nurgast ja sealt nurgast“ looja ning paljude kokaraamatute autor Mari-Liis Ilover. Ja jagab oma lemmikretsepte ka Toidutare lugejatega. Ning üllatus-üllatus! Eestis tehakse kõrvitsast ka veini ja kangematki napsu.

Mari-Liisi lemmik on väga lihtne, põhimõtteliselt kolmest koostisosast ehk salveist, võist ja kõrvitsast valmiv roog. „Röstin kõrvitsaviilakad või -tükid ahjus pehmeks. Kuumutan pannil võid, ja mitte vähe, ning praen selles salveilehed krõbedaks. Kogu selle headuse pannilt valan röstitud kõrvitsatele. Imeline!“ kinnitab ta.

Mari-Liis kasutab erinevaid kõrvitsaid, aga igapäevases söögitegemises lähevad peamiselt käiku kas muskaatkõrvits, eriti selle alaliik pudelkõrvits, või Hokkaido kõrvits.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?