Sügisel vitsuta putru: Eestlane sööb putru poole vähem kui peaks

Kersti Eero, 3. november 2018

“Puder, näiteks marjade või puuviljadega,“ vastas Eesti Perearstide Seltsi juhatuse esinaine Le Vallikivi vähimagi kõhkluseta läinud nädalal Terevisiooni saatejuhi Owe Peterselli küsimusele, milline on üks tõeliselt tervislik hommikusöök.  

Balti Veski kvaliteedi- ja tootmisjuht Kadri Luik ütleb aga, et keskmine eestlane sööb teraviljatooteid poole vähem kui rahvusvahelised tervishoiuorganisatsioonid soovitavad ehk umbes 73 kilo aastas. „Praegu süüakse putru siiski rohkem kui viis aastat tagasi,“ märgib ta ja peab põhjuseks nii inimeste teadlikkuse tõusu kui ka üha mitmekesisemat pudruhelveste valikut.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?