PISSIHÄDA PIGISTAB: kas jaamahoones peab põis lõhkema, kui raha pole?

Inkari Lindve, 23. september 2023

Lugeja kurtis, et talle teeb tuska Viljandi bussijaama tasuline tualett. Samas kinnitas kassapidaja, et suure hädaga püütakse ikka leida lahendus. Lisaks reisijatele tahavad keha kergendada ka bussijuhid, aga kuhu nemad saavad minna?

„Mõnikord liigun Tartust Tallinna bussiga mitu korda nädalas ja käin ka pealinna bussijaama vetsus,“ kinnitab Anna. Tema sõnul on hind küll 40 senti, aga piisavat puhtust alati pole. „Igaüks, kes kasvõi kerjab selle raha, võib sisse minna ja kogu aeg valvet ei ole. Nii kasutavad sooja kohta ka asotsiaalid ja vahel kerivad end sinna magama.“ Et häda peaks saama tasuta ajada, Anna ei arva. Samas soovib ta, et koristataks veel sagedamini. Anna mainib, et bussid on suurepärased ning seal saab kasutada käimlat.

Tartu raudteejaamas pääseb keha kergendama suisa tasuta. Kohvikus sõbrannat ootav Inge teab, et ühes kabiinis allkorruse vetsus puudub prill-laud, kuid muidu ei saa olude üle kurta. „Mul on siiakanti sageli asja, käin kohvikus ja siis ka kempsus,“ räägib Inge.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?