PIME USK ON OHTLIK! Reformierakonna jutud ja teod meenutavad aina rohkem vapsidejärgset Pätsu aega ehk „vaikivat ajastut“

Katrin Pauts, ajakirjanik, kirjanik ja stsenarist, 16. september 2023

Ameeriklastel on käibeväljend „Kool-Aidi jooma“, mida pruugitakse siis, kui kellegi väiteid ja õpetusi usutakse ilma mingi kriitikameeleta. Eestikeelseks vasteks sobib vanarahva ütlemine „pistis pea ahju“, aga ehk pärast hiljutisi paljastusi Lilleoru guru Ingvar Villido kohta vahetatakse see nüüd „jalapesuvee joomise“ vastu välja. Kasutatagu mis kujundit tahes, pime usk on ohtlik.

„Uskumatu, et siinsamas Tallinna külje all asub päris sekt,“ kirjutas mu sõbranna Facebookis, kui Ekspress oli avaldanud skandaalse loo Lilleoru rajaja Ingvar Villido salajastest pahedest. Ekspressi anonüümsed allikad olid väidetavalt Villido oma õpilased, kes juhi tinistavast haardest vabanedes olla aru saanud, et kuramus, minuga toimunu ei olnud vist normaalne. Kellegi jalapesuvett juua? Istuda tundide kaupa posti otsas ja lasta end mudaga loopida? Kuidas sai keegi mu üle nii suure võimu ja pani mind uskuma, et see on mulle hea?

Tore, kui kaine mõistus lõpuks naaseb. Fakt, et sellised kellegi sõrmenipsu peale ühes suunas liduvate lambukeste kogukonnad üldse tekivad, nii tore ei ole. Sekte soosivad rabedad ajad ja meeleolud. Paraku üks selline aeg on juba jälle käes ja Lilleorut kõrvale jättes näeb ohtlikke ilminguid pagana palju.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?