„MÕELDA VAID, AINULT MINU ARMASTAMISE EEST!“ Organist Maris Oidekivi meelest mõjus tema kihlatu Jaan Tammsalu kõrvaldamine õpetajakohalt nii rängalt, et kogudus sipleb võlgades

Anna-Maria Veidemann-Makko, 5. oktoober 2023

Vaimulik Jaan Tammsalu ümber lahvatanud eraeluline skandaal viis tema kõrvalejäämiseni Tallinna Jaani koguduse teenimisest, mis omakorda on hõrendanud kirikuskäijate ridu. Paljud koguduseliikmed loobusid kiriku toetamisest ning maksmata arved hakkasid kuhjuma. „Selle kiriku hävitamise töö on olnud armutu. Ja mõelda vaid, üksnes minu armastamise eest…“ leiab Tammsalu organistist kihlatu Maris Oidekivi oma blogis, et selleni on viinud kirikuvalitsuse otsused.

Sooja septembrikuu viimase reede ennelõuna. Päike kuldab soojalt Tallinna Jaani kiriku värskelt renoveeritud torni ja kuplit. Tallinna Jaani koguduse juhatuse esimees Peeter Raudsepp näitab üksikasjalikult, kuidas pühakoda on saanud viimaste aastatega nii seest kui väljast uue kuue. Torni tipust vundamendini, põrandaküttest uhkete vitraažideni. Kirikule on tehtud hinnalisi kingitusi, seda on voolitud heaks varjupaigaks koguduseliikmetele, aga ka õdusaks kontserdikohaks külalistele.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?