NULLIRING: nimekatel keskerakondlastel ei õnnestunud nullida, kuidas Kõlvarti juhitud linn aitab agressorriikide diplomaate

Marvel Riik, 7. oktoober 2023

„Tasuta [ühistranspordi]sõit ei ole kindlasti tehtud selle eesmärgiga, et seda võiksid kasutada diplomaadid, kes esindavad agressorriiki, kes sooritab sõjakuritegusid ja tapab lapsi,“ selgitab keskerakondlane Taavi Aas, miks ta hääletas linnavolikogus koos opositsiooniga selle poolt, et Venemaa ja Valgevene diplomaatidel poleks ühistranspordis tasuta sõiduõigust. Läbi see katse siiski ei läinud.

„See [tasuta ühistransport] on mõeldud Tallinna linna maksumaksjatele, kes transpordisüsteemi üleval hoiavad. Mulle tundub väga ebaõiglane ka see, et on erand agressorriigi esindajatele, kes ei ole maksumaksjad – teised Eesti elanikud seda kasutada ei saa,“ räägib keskerakondlane Taavi Aas, miks ta hääletas neljapäeval Tallinna volikogus opositsioonilise Reformierakonna muudatusettepaneku poolt teha sõiduõigustes erand: Vene Föderatsiooni ja Valgevene vabariigi kui Eestile julgeolekuohtu kujutavate riikide diplomaatidel pole Tallinnas luba tasuta ühistranspordisõiduks.

„Ma ei näe mingit põhjust, miks seda peaksid saama kasutada agressorriigi esindajad,“ ütleb Aas. Ta nendib, et see võiks süvendada arvamust, et Keskerakond on muutumas parteiks, mis on rohkem näoga Vene valijate poole. „Sellistest sammudest tuleks hoiduda.“ Endise Tallinna linnapeana lisab ta, et see otsus – kes saab kasutada tasuta ühistransporti – on linna teha.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?