Linnahall, Estonia juurdeehitus, neljarealised maanteed... Igavestest projektidest valmib ehk telemaja, aga teid jäämegi lappima

Asso Ladva, 7. oktoober 2023

Eestile on kombeks, et mõned teemad kulgevad läbi aastate muutumatutena. Tavaliselt jõuavad sellised lõputud jutud avalikkuse ette ikka sügiseti, kui valitsus ja parlament panevad kokku järgmise aasta riigieelarvet. Paljudel on õigustatud ootus, et riik paneb lõpuks ikka õla alla ja asjad pääsevad kännu tagant liikuma.

Nimekiri igavesti vinduvatest asjadest kujuneb päris pikaks: Estonia juurdeehitis, Tallinna linnateater, rahvusringhäälingu moodne maja, Tallinna linnahall, neljarealised maanteed, sild Saaremaale ning õpetajate, politseinike ja päästjate palgad. Kui lisada kohalikud teemad, siis ei jõua kõike üles lugedagi. Ülipikk teekond päädib teinekord väga toreda tulemusega. Ei sündinud Kumu ja Eesti Rahva Muuseumi uus maja ka ilma lõputute arutelude ning mitmete pealtnäha hiilgavate plaanide riknemiseta. Kuid praegu on kahe eelnimetatud koha külastamine väga meeldiv ettevõtmine.

Üks kaua räägitud ja normaalselt lõpetatud nähtus on Saaremaa sild. Riik algatas planeeringu, nagu seadus ette näeb, tehti esimesed uuringud ja selle pealt otsustas valitsus, et aitab – nii kalli ja keerulise asjaga pole mõtet enam tegelda. Ja ongi hea, sest saartele mineku üks toredamaid faase ongi lühike merereis. Pealegi on see kasulik liiklusohutusele, pikal reisil mandrilt Kuressaarde tuleb üks tunnine paus igale autojuhile kasuks.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?