JUHTKIRI | Saadikute kütusejanu: ikka bensiini ja diislit korraga!

ohtuleht.ee, 14. oktoober 2023

Kuluhüvituste kaotamist pole ükski riigikogu tahtnud veel ära teha - teema on nagu kakuke, mis jookseb kogu aeg eest ära. Ometigi aitaks see päästa nende endi nägu. Kõige piinlikumad ja halenaljakamad seigad rahvaasemikega on paraku seotud just nendega. Kui vanasti käidi uhketel õhtusöökidel hilistel kellaaegadel „valijatega“ kohtumas, või osteti rahva arvelt majoneesi, siis nüüd kohtutakse nii, et kogu riigikogulase aeg tundub olevat veedetud ratastel või siis lükatakse valijaga kohtumise reale rasvased advokaadiarved. Viimane maksis äsja Kert Kingole ka saadikupuutumatuse.

Kuigi EKRE on kunagi ka ise nõudnud, et kaotaks kuluhüvitised ära, on just nende ridadest viimase aja parimad pärlid kuluhüvitiste kasutuse ulatusest. Kalle Grünthali meeletu janu tankuri juures ei lase isegi imestada, millise müstilise valijaga kohtumas käidi, kus paaki oli vaja paariminutiliste vahedega lasta nii diislit kui ka bensiini. Rahvasaadiku kütusekaardiga tangiti mitmel korral ka ajal, mil ta istus riigikogu saalis.

Majanduskriisis vaevleva maksumaksja tagant kütuse varastamine pole normaalne opositsiooniline tegevus, vaid pigem lihtlabane vargamentaliteet. Selle eest algatati ka omastamist käsitleva seadusepügala järgi kriminaalmenetlus, mille eesmärk on välja uurida, kes ja kuidas riigikogu liikme kütusekaarti kurnas. Kahtlustust ei ole praegu veel kellelegi esitatud.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?