AHISTAMINE AVALIKUS KOHAS: „Lubasin käärid silma lüüa!“ ja „Ta laksas higise käega vastu mu kannikat!“

Reti Jõerand, 13. august 2024

„Mingi perv proovis kunagi salaja mu juukseid lõigata ja see oli viimane piisk. Ta ahistas mind ülepäeviti ja ootas iga kord bussipeatuses,“ räägib Marleen, kuidas võõras mees teda päise päeva ajal ahistas.

Populaarse teema „Kas eelistaksid metsas kohata pigem karu või meest?“ lähemal uurimisel on selgunud, et väga paljud naised eelistaksid kohtuda metsas pigem karu. Õhtuleht kirjutas tänavu mais, et naised pelgavad võõra mehega pimedas metsas kohtumist just seetõttu, et pole teada, millised on tolle kavatsused. „Karu jätab mu kas rahule või tapab ära. Mees võib aga mind kinni hoida ja ükskõik kaua piinata!“ sõnas üks vastanud naine. Paljudel õrnema soo esindajatel on ka isiklik kogemus, kuidas võõras mees on tulnud avalikus kohas kas ligi tikkuma, jälitama või ebasobival viisil näperdama.

Sotsiaalmeediaski on populaarseks saanud videod, kus naine filmib salaja näiteks bussipeatuses seisvat meest, kes jõllitab naist nilliva pilguga. Kaadrisse on saadud ka, kuidas rongiootepaviljonis üks mees silmitseb pikalt enda taga istuvat naist ning siis otsustab istekohta vahetada ja istub naise kõrvale.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?