Rait Ratasepp purustaski Vinnis maagilise saja tunni piiri: niipea, kui viimase maratoni järel seisma jäin, jalg enam ei kandnud

Kaspar Koort, 13. august 2024

Ultrasportlane Rait Ratasepp täitis oma suure eesmärgi, kui läbis esimese inimesena kümnekordse ultratriatloni koguajaga alla saja tunni. Tõsi, varu jäi nii pika katsumuse kohta õige napilt – pisut üle kümne minuti – kuid mehe sõnul teebki just see asja eriti magusaks.

Ratasepp ei saanud Lääne-Virumaal Vinnis aset leidnud katsumust alustada emotsionaalses mõttes sugugi parimal võimalikul moel, sest enne jõuproovi oli ta kaotanud ühe lähedase pereliikme. Oma aja võttis ka võistluse korraldamine – tegemist oli IUTA maailmakarikasarja kuulunud katsumusega, kus võisteldi ka teistel distantsidel – ning samuti olid mõtted abikaasa juures, sest perre oli sündimas teine laps. Lisaks olid ilmaoludki kaugel ideaalsest, sest kümnest päeval kuuel sadas vihma, mis soojalembese Ratasepa jaoks pole just kõige meeldivam.

Ent sellest hoolimata suutis 41aastane tartlane läbida 3,8 km ujumist, 180 km rattasõitu ja 42,2 km jooksu seitsmel esimesel päeval ajaga alla kümne tunni. Parimaks tulemuseks oli avapäeva 9:51.08 ja nii oli ta tekitanud endale viimasteks päevadeks korraliku puhvri, et saja tunni piir alistada. Nagu elu näitas, oli see puhver vägagi vajalik.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?