Superstaaride trio vedas oma viimasel tantsul ameeriklased taas olümpiavõitjaks. Kuid mis saab edasi?

Kaspar Koort, 13. august 2024

Vaevalt oli eelmise aasta korvpalli-MM lõppenud USA koondise jaoks piinliku neljanda kohaga, kui teiselt poolt Suurt Lompi tulid uudised, et Pariisi olümpiaks soovitakse kokku saada parim võimalik seltskond, kes ameeriklastel praegu võtta on. Ning superstaaride värbamisega ei tegelenud mitte koondise programmi vedav Grant Hill, vaid Kuningas – LeBron James – isiklikult, kes oli teinud mõned sütitavad telefonikõned sellistele meestele nagu Stephen Curry, Kevin Durant ja Anthony Davis.

Kui Kuningas ise asja käsile võtab, siis ei saa loomulikult ei öelda. Curry, keda peetakse NBA ajaloo parimaks viskajaks, polnud olümpiakoondist varem esindanud, ent sedapuhku ütles temagi oma jah-sõna. Väidetavalt planeeriti koos abikaasaga neljanda lapse sündki selliselt, et papa saaks rahulikult olümpiale sõita, sest poisslaps nägi ilmavalgust mai lõpus.

Lisaks juba nimetatud kvartetile sai peatreener Steve Kerr enda käe alla ka Joel Embiidi (Kamerunis sündinud tsenter tegi otsuse USA-d esindama hakata eelmisel sügisel), Bam Adebayo, Jayson Tatumi, Anthony Edwardsi, Devin Bookeri, Jrue Holiday, Tyrese Haliburtoni ja Derrick White’i. Tõsi, viimane liitus koondisega juba ettevalmistusperioodil, asendades põlvevigastusega kimpus olnud Kawhi Leonardit. Neid nimesid vaadates kostus siit-sealt suisa julgeid võrdlusi 1992. aasta legendaarse Dream Team’iga.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?