ÕL INTERVJUU PARIISIST | Rasmus Mägi: eestlane on jooksurahvas ega peaks ainult mitmevõistlusele keskenduma

Rasmus Voolaid, Pariis, 13. august 2024

Rasmus Mägi tegi Pariisi olümpial ajalugu, kui temast sai teine mees, kes jooksnud kolmel olümpial järjest 400 m tõkkejooksu finaalis. Suurel sportlasel on ka suur lugu. Ta on küll üle kümnendi püsinud maailma tipus, ent pole kordagi teadnud, kuidas täpselt järgmist sammu astuda. Usaldatud on kõhutunnet ja nagu tulemused näitavad, siis see pole teda alt vedanud. Oma teekonnal väärtustab 32aastane tartlane kõrgelt ka elukaaslase Grit Šadeiko rolli.

Mägi seadis tänavu kevadel endale eesmärgiks joosta kolmes suures finaalis. See on – või õigemini saab – peagi tehtud. Rooma EMil tuli ta neljandaks, Pariisi olümpial piirdus kukkumise tõttu seitsmenda kohaga ja teemantliiga finaal Brüsselis ootab veel ees, aga sinna on juba kvalifitseeritud. Pariisi olümpia finaalist jääb suhu siiski kergelt mõru maik, sest hea lõpu korral olnuks võimalik joosta ka neljanda või viienda koha peale. Viimasel tõkkel tuli aga kukkumine.

Milline on sinu järeldus olümpiast ja finaalist?
Vaatasin pildiseeriat finaali viimase tõkke ületusest ja mul on sees mälestus, et nägin sisemise raja tõket liikumas. Piltide pealt on näha, et [Alison] dos Santos natuke riivas tõket, mis pani selle liikuma. Võib-olla tagasiliikumine, enne, kui mina hakkasin tõket ründama, tekitas ebakõla või hirmu, mis pani mind enda tõket teistmoodi võtma. Arvan tänaseni, et kukkumine tõkkel pole minulik, sest seda pole kordagi isegi trennis juhtunud. Pean end väga puhtaks tõkkejooksjaks väga mitmes mõttes. Siin pidi olema mingi segav detail, aga ju siis oli see kukerpall sisse kirjutatud.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?