ÕL ARVAMUSFESTIVALIL | Kokaiinisõltuvuse küüsist pääsenud Märt Avandi: pärast „Pealtnägijale“ antud intervjuud on minu poole pöördunud paarsada inimest

Anete Tolli, 13. august 2024

„Siiamaani tajun, näen ja kuulen suhtumist minusse kui põlastusväärsesse narkomaani. Aga see on tegelikult ikkagi vähemus. See minu igapäevaelu ei häiri,“ rääkis näitleja Märt Avandi Paides toimunud Arvamusfestivalil. Nüüdseks narkosõltuvuse küüsist pääsenud Avandi arutles koos ekspertidega Eesti narkopoliitika üle.

9. augustil algas Paides Arvamusfestival, kus arutatakse erinevate ühiskondlike teemade üle. Festivali esimese päeva üheks publikut ligitõmbavaimaks teemaks oli narkopoliitika Eestis. Turvatunde ala, kus vestlus toimus, täitus sekunditega ja publik elas arutelule kaasa. Viimati oli narkootikumide teemaline vestlus Arvamusfestivalil 2016 aastal.

Justiitsministeeriumi poolt korraldatud arutelus võtsid sõna terviseminister Riina Sikkut, Põhja prefektuuri narko- ja organiseeritud kuritegude talituse juht Rait Pikaro, sõltuvuspobleemidega tegelev psühhiaater Kaiti Redlich ja näitleja ning endine narkootiliste ainete tarvitaja Märt Avandi. Arutelujuhiks oli Levila ajakirjanik Lennart Ruuda.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?