SÖÖ MÕNUGA: Eestimaa päikese käes küpsenud tomatid on kohal!

Kersti Eero, 27. juuli 2024

„Tomatitoite tasub maitsestada pigem pisut rohkem kui vähem, sest tomat ise on üsna intensiivse maitsega,“ ütleb Kristel Vaga, kel on kombeks lisada tomatihoidistesse ka natuke kaneeli. Kristel kasvatab potitomateid oma rõdul. Kuidas tomatikasvatus Kadrioru serval käib ja mida ta neist teeb, saab lugeda ka raamatust „Aias sajab saia“.

„Ma ei jõua ära oodata, millal saab Eestimaa päikese käes küpsenud tomatit. See ehe maitse on hoopis midagi muud kui ette ajatatud tomatitel. Kui värske kartul on hitt jaanipäeva paiku, siis lillkapsa-tomatisalat on hitt nüüd, kui tulevad noor lillkapsas ja Eestimaa päikese käes küpsenud tomat,“ viitab Kristel Vaga ühele oma hitt-retseptile. Sama retsepti jagab ta ka tänase Õhtulehe toiduküljel.

Ka siis, kui grillitud kana või kala kõrvaseks jõuab lauale tema kreemise ricotta’ga tomatisalat, suudavad sööjad vaid mõnust mõmiseda. ­Kergemaks eineks piisab ka ainult salatist, millele annavad tekstuuri seemned ja saiakontsudest tehtud krõbuskid. Tomatihooajal soovitab Kristel teha kindlasti ka vana kooli tomati-sibulasalatit. „Klassika meeldib kõigile,“ on ta märganud. Tomati-sibulasalatisse ta minitomateid ei paneks, neid tasuks sättida pigem praadide ja grilltoitude kõrvale.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?