KOONDAMISED JA RASVASED HÜVITISED | Dannar Leitmaa: „kummi venitavaid“ ametnikke ei saa lahti lasta ega tööle panna

Dannar Leitmaa, Õhtulehe tegevtoimetaja, 6. august 2024

Eelmise aasta lõpus istusin kohvilaua taga ühe riigiameti juhiga. Ta vabandas, et tal on mõtted hajali, sest järgmisel päeval pidi ta minema ühe asutuse töötaja töölepingut lõpetama. „Koostöö ei laabu ja ta ei tee enda ülesandeid ära,“ lausus riigiasutuse juht. „Aga kuna ta inimtüüp on selline, kes endal viga ei näe, siis võib kindel olla, et ta kaebab kõigile. Ka teile kindlasti.“

Õhtuleht rääkis viimaste kuude jooksul mitme riigiasutuse juhtidega. Mõned ei soovinud sel teemal rääkida ja ütlesid, et neil pole selliseid juhtumeid ette tulnud. Osa nõustus rääkima, aga Õhtuleht nende juhtide nimesid loos ei avalda.

Ühes pealinna veinirestoranis peeti veebruaris hüvastijätupidu. Peo kangelaseks oli endine majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi IT-kantsler Luukas Ilves, kes kuu eest teatas, et jätkab senise ametikoha asemel nõunikuametis. Ilves pidas peo jooksul mitu kõnet, kus luges kokku õppetunnid, kuid märkamata ei jäänud ka solvumine. Seda nii Eesti Ekspressi peale, kes kirjutas tema lahkumise tagamaadest, kui ka ministeeriumi juhtkonna peale.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?