„31aastase staaži kohta on see ennenägematu olukord!“ Paduvihm katkestas kliinikumi töö

Merilyn Närep, Inkari Lindve, 7. august 2024

Kui Tanel Padar laulab, et „Sai sellel õhtul Tartust Pariis…“, siis teisipäeva hommikul muutus Tartu hoopis Veneetsiaks. Kõva vihmasadu muutis kultuuripealinna tänavad lausa kanaliteks, kus tartlased olid ohtlikult lähedal sellele, et võta või aerud kätte ja asu sõudma. Kõige rängemalt kahjustas paduvihm Tartu ülikooli kliinikumi, kus jäid ära kõik päevakirurgiakeskuse operatsioonid.

Sünoptik Kairo Kiitsaku sõnul jätkus esmaspäeva öösel vastu teisipäeva alanud sadu ka hommikul töölemineku ajal. „Kella 9.40 seisuga mõõtsid mõned erailmajaamad Tartus sõltuvalt linnaosast 25–50, kohati kuni 75 mm vihma. Rünksajupilved on jäänud väheliikuvaks ka Põlva- ja Võrumaal. Möödunud ööl põhjustasid äikesed tugevat vihmasadu ka Virumaa põhjaosas. Äikesed kestsid hommikutundideni ja alles siis järk-järgult nõrgenesid. Näiteks Palmse kandis mõõtis erailmajaam 51 mm vihma,“ räägib ta.

Esialgu tekkisid suuremad uputused Tartus Raatuse tänaval, Fortuuna ja Pika tänava ristmikul ning Riia tänava raudteeviaduktil. „Pole sellist padukat Tartus enne näinud,“ kirjutab politoloog Martin Mölder ühismeedias, et kõik teed ja trepid, mis Riiamäelt või Toomemäelt alla tulid, olid nagu jõed.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?