UUS TREND?! Järjest enam tuntud inimesi loobub kohvist. Saara Pius: algul olid meeletud peavalud!

Anna-Maria Veidemann-Makko, 28. august 2024

Mis ühendab Maris Kõrvitsat, Kethi Uibomäge ja Eeva Esset? Nad ei joo enam kohvi või on joomist varasemaga võrreldes kõvasti vähendanud. Nüüd on kohvist loobujate klubiga liitunud ka näitleja Saara Pius.

„Hommik ilma kohvita on öö“, kõlab tuntud ütlus. Tõepoolest, on palju neid, kes ei suudagi oma päeva tassi kohvita käima tõmmata. Kuid on ka endisi kohvisõltlasi, kes nüüd enam lonksugi ei võta.

Raadiokanali Retro FM saatejuht Maris Kõrvits tunnistab, et oli aastaid kohvihoolik ning tarbis suisa kakskümmend tassi kohvi päevas. „Sain aru, et joon kohvi mingist automaatsest keha liikumisest. Ärkan, kohvi, tööle, kohvi. Kui see otsas, siis kohe uus tass jne. Mul on madal vererõhk, kunagi see aitas, siis jäin lõksu. Aga siis katkestasin päeva pealt ja kolm kuud ei joonud üldse tilkagi, hakkas lausa vastu. Muide, mis ma märkasin, oli see, et kohvist loobumine aitas mul kaalu langetada,“ räägib Maris. Täna ei saa ta öelda, et on päris nulli peal, vahel ikka ühe tassi võtab, kuid see ei ole kuidagi võrreldav varasemaste kogustega.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?