MINU LEMMIK | „Olen muutunud tema kõrval palju tervislikumaks!“ Hispaania hurt Ash aitas Krista Lensinil pikaaegsest pahest võitu saada

Anna-Maria Veidemann-Makko, 28. august 2024

Krista Lensin leinas oma armsat koera Lõvi pikalt. Siis aga tõi saatus talle uue hingelooma – galgo nimega Ash. „Õhtu“ toimetaja kinkis varasemas elus hirmsat kohtlemist talunud loomakesele uue elu ja uued võimalused.

Teletoimetaja Krista Lensini ja tema tütre Simona perre tuli galgo ehk hispaania hurt varakevadel. Saates „Õhtu“ räägiti, kuidas seda tõugu koeri Hispaanias erakordselt julmalt koheldakse. „Jahikoertena kasutatakse neid vaid aastakese ja kui ta muutub aeglaseks, tapetakse lihtsalt ära, sest see pidavat tooma head jahiõnne. Igal aastal hüljatakse või piinatakse surnuks 60–100 000 gaglot. Neid kägistatakse, näljutatakse, lõigatakse nende kõõluseid läbi ja puuakse üles. Piinatakse kõige sadistlikumal viisil,“ räägib Krista.

Ash, kelle nimi tähendab fööniksina tuhast tõusmist, tuli Krista ja Simone juurde esiti hoiule, kuid mõlemad kaotasid talle kohe oma südame. Enne seda leinas Krista pikalt oma eelmist koera, kelle nimi oli Lõvi. „Ma ei tahtnud ühtegi looma näha või paitada, kõik tegi nii väga haiget. Aga galgo muutis kõik. Ta oli alguses arglik, eriti pelgas tugevat häält, meessoost isikuid, kaubikuid. Ju siis oli temagi midagi koledat kogenud. Ta värises ja kartis,“ meenutab Lensin.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?