UHKE TIITEL! Guinnessi rekordiomanikust merineitsi Merle Liivand sai leediks: sellega kaasnevad reeglid, mis puudutavad ka eraelu

Anna-Maria Veidemann-Makko, 28. august 2024

Meriväljalt pärit ookeanisaadik Merle Liivand on korda saatnud suuri tegusid ning pälvinud oma avamere ujumisdistantsidega mitmeid Guinnessi rekordeid. Nüüd on ta veel ühe erilisi tiitli omanik – ta pärjati aadlitiitliga ning on nüüd leedi. Selle tiitliga kaasneb aga terve rida reegleid ja kohustusi, mis teevad Merle eraelulised valikud veelgi keerulisemaks.

Merineitsina tuntud Merle Liivand on viimased kuu aega olnud kodumaal, ta on siin aidanud kaasa sõbranna Eha Urbsalu kosmeetikabrändi ärile ning osales ka Mart Sanderi ja Eha Urbsalu filmivõtetel. Enne seda konsulteeris ta Pariisi olümpiamängude korraldusmeeskonda ning on ka ise testinud Seine'i jõe puhtust, milles ta lõpuni ei veendunud. „Seal testiti selle puhutust vaid paari bakteri osas, aga nagu pärast selgus, said mitmed ujujad siiski kõhutõve ning sattusid ka haiglasse. Prügi ning saastet oli seal ka omajagu. Ma tean vähemasti ühte sportlast, kellel on krooniline haigus ja kes keeldus seal ujumast,“ räägib Merle.

Järgmised suveolümpiamängud toimuvad aga Los Angeleses, mille korraldusmeeskonnas on tal käpp sees. „Minuga on juba võtnud ühendust Los Angelese linnapea ning minu kogemused ja teadmised sealsete ujumisradade ettevalmistusel kuluvad kindlasti ära,“ sõnab Merle.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?