„MA EI SUUTNUD SEDA VAADATA!“ Pärnu teismelised peksid külamehe surnuks ja filmisid tapmist

Kristjan Väli, 28. august 2024

Pärnu linna veerel asuva Tammiste küla elanikud on šokis – laupäeva ööl vastu pühapäeva tapsid kaks teismelist poissi kohaliku mehe Hugo. Mis veel koletum: lapseohtu nagamannid filmisid 59aastase mehe surnuks peksmise üles ja jagasid kaadreid sõpradelegi.

„Ma ei suutnud seda vaadata!“ tõdeb külaelanik, kelle sõnul on videosalvestus Pärnu peal nii-öelda ringi liikumas. „Ma tean, et mitmed on seda näinud, kuid ma mitte,“ lausub ta. Kuuldavasti olevat kaadrid eriliselt koletud – poisid peksavad oma ohvrit ning teevad seda veel uhkusega ja oma nägu varjamata. Eks võib arvata, et ringlema läinud video tõttu oli ka politseil neid lihtne tuvastada. „Lihtsalt mine ja pane autosse,“ arvab üks Tammiste küla elanik, kes ei mõista, mis poistel arus võis olla.

Teisipäeva pärastlõunal teavitaski politsei veretööst avalikkust. Pärnu politseijaoskonna juht Üllar Küti sõnul töötas politsei ööpäev läbi kuumadel jälgedel ning neil õnnestus tapmises kahtlustatavad noorukid tuvastada ja nad peeti esmaspäeva õhtupoolikul kinni. Üks poistest on 16aastane, teine 15. Politsei teab rääkida, et mõlemad noormehed on politseiga varem kokku puutunud seoses väärtegudega. Ühe poisi osas viidi eelmisel aastal läbi kriminaalmenetlus vägivalla tõttu. Küll aga polnud kõnealune vägivallatseja silma jäänud nii-öelda korduva mustriga. Mida see täpsemalt tähendab, Kütt ei täpsusta.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?