UUE PARTEI LIIKMED: tapja, politseinike šašlõkivarrastega ähvardaja, ärandajast roolijoodik ja vägistaja, väikelaste ja ema peksja

Priit Pärnapuu, 28. august 2024

Vastloodud erakonna Eesti Rahvuslased ja Konservatiivid pooletuhandest liikmest on 42 kriminaalkorras karistatud, paljud neist korduvalt. Sealhulgas kaheksa korda süüdimõistetu, kes on tapnud inimese. Pärast seda, kui Õhtuleht tõi selle info avalikkuse ette, on parteilaste ridu mõnevõrra puhastatud.

7. augustil registreeris Tartu maakohus uue erakonna: Eesti Rahvuslased ja Konservatiivid (ERK). Selle tuntumate liikmete seas on esimees Henn Põlluaas, samuti Ruuben Kaalep, Paul Puustusmaa, Jaak Valge ja Andres Aule. 18. augustil valiti erakonna täiskogul selle esimeheks Silver Kuusik. Ent erakonna 559 liikme seas leidus 16. augusti seisuga 42 inimest, kes on sooritanud kriminaalkorras karistatavaid tegusid. Pärast Õhtulehe sellekohase artikli veebis ilmumist 19. augustil on partei ridadest lahkunud Rauno Oimandi, Siim Heinoja, Andres Õunap, Tõnis Tapupere, Ardo Sarapson, Amor Sild ja Margus Naudi.

Samalaadse otsingu tegi Õhtuleht ka siis, kui erakond KOOS jõudis registrisse 2023. aasta kevadel. Toonaste leidudega võrreldes on seekordne „saak“ olulisem lahjem. Toona tuli välja 60 isikut ning kuritegude hulgas olid neli tapmist, kolm vägistamist, suured ja väiksed narkokuriteod.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?