Kanal 2 lõpetas skandaalse koolireportaaži tõttu Kertu Jukkumiga koostöö. Ajakirjanik: kavatsus oli heatahtlik!

Toimetas Timofei Sarap, Anete Tolli, 6. september 2024

Kanal 2 saates „Reporter“ oli hiljuti eetris reportaaž, kus intervjueeriti venekeelset last ja küsiti esimesel koolipäeval temalt, kas too eesti keelt oskab. Intervjuu ajas kogu avalikkuse tagajalgele ja Kanal 2 süüdistati vene laste mõnitamises. Nüüd on kanali esindajad olukorda kommenteerinud ja teatanud, et intervjuu autor Kertu Jukkum on sule sappa saanud. Jukkum katkestas vaikuse ning kommenteeris olukorda!

„Duo Media Networks avaldab kahetsust seoses Kanal 2 saates „Reporter“ hiljuti eetris olnud reportaažiga „Kui hästi oskab tänasest riigikeelsele õppele üle läinud muukeelne laps eesti keelt?“. Tunnistame, et antud reportaaž ei vastanud ajakirjanduseetika põhimõtetele ning sellega tekitati põhjendamatuid negatiivseid emotsioone nii loo osalistele kui ka vaatajaskonnale. Selline teguviis ei vasta meie ettevõtte väärtustele, mis toetavad austavat ja vastutustundlikku meediat. Vabandame siiralt kõigi ees, keda see lugu puudutas või riivas,“ teatab Duo Media esindaja.

„Oleme antud olukorda põhjalikult analüüsinud ja teinud vajalikud järeldused. Selleks, et tulevikus sarnaseid juhtumeid vältida, oleme rakendanud täiendavaid meetmeid oma tööprotsesside parandamiseks ja kvaliteedi tagamiseks. Samuti on Kanal 2 lõpetanud koostöö välisautor Kertu Jukkumiga.“

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?