ÕL PARIISIS | Hullumeelse elutempoga Susannah Kaul: esimene paraujumise võistlus mõjus mulle väga šokeerivalt!

Mart Treial, Pariis, 6. september 2024

Sportlikust suguvõsast pärit ujuja Susannah Kaul (25) tunnistab, et termin „parasportlane“ tekitas temas esiti tõrget. „Tükk aega puiklesin vastu ja eitasin, et kuulun nende inimeste juurde,“ meenutab ta teismeiga.

„Lõpuks olin nõus katsetama. Esimene võistlus oli minu jaoks ikka väga suur šokk. Ma nutsin. Ei tahtnud seal olla, sest tundsin, et pole nende inimestega seotud. Nägin, kuidas üks võtab jalaproteesi ära, teine võtab jalaproteesi ära, osadel oli sisuliselt ainult pea ja keha. Ma olin 16aastane, tegelikult piisavalt vana, et võinuks juba hakkama saada selle olukorraga, aga jah, šokk oli nii suur. Väga keeruline oli end sinna sobitada,“ räägib ta Pariisi paralümpiakülas siiralt.

Et konteksti mõista, tuleb lapata kalendrit veerand sajandi võrra tagasi. Susannah oli ema kõhus nii usinasti rahmeldanud, et nabanöör põimus õnnetult ümber käte ega lasknud neil korralikult areneda. „Probleem on alates labakätest. Kõik ei liigu ega ole päris õige pikkusega,“ osutab ta sõrmedele, milledest vaid üks pöial on tavaline.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?