UKRAINA HEAKS! Ruslan Trochynskyi andis kodumaal mitu kontserti: sõitsime juba piiri suunas, kui Kiievit tabas suur õhurünnak

Liisa Mugra, 6. september 2024

„Suur vedamine, et samal ajal ei olnud õhuhäireid ja rünnakuid, mis oleks sundinud inimesi varjenditesse liikuma. Kiievit tabas 25. augustil, kui me juba piiri suunas sõitsime, suur õhurünnak,“ jutustab muusik Ruslan Trochysnkyi, kes oma bändiga Svjata Vatra andis augustikuus Ukrainas mitu heategevuslikku kontserti.

Ruslan räägib, et nad on Svjata Vatraga täiemahulise sõja algusest teinud erinevaid Ukraina toetusaktsioone, kontserte ja annetuskampaaniaid. „Eestis teatakse hästi, et kui Ruslan tuleb kuskil pilti, on tegu ikka Ukraina teemaga. Tunnetame, et iga eestimaalane on leidnud tänaseks oma viisi, kuidas Ukraina toetamisse panustada,“ ütleb ta. 

Bänd käis 2015. aastal esinemas tookord vabastatud Ida-Ukraina linnades ja toonane vastuvõtt oli ülivõrdes soe. Seetõttu soovisid nad midagi sarnast nüüd uuesti ette võtta. „Tahtsime kohapeal oma sõpru näha. Teadsime, et nad vajavad meie toetust ja õlg-õla kõrval tunnet. Muusika annab kõige ehedamalt neid emotsioone edasi,“ usub Ruslan. 

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?