JUHTKIRI | USA PRESIDENDIDEBATT: Trump on ilma Bidenita nagu Tom ilma Jerryta

Ohtuleht.ee, 12. september 2024

Ööl vastu kolmapäeva toimus USAs märgiline sündmus, mis Euroopaski paljud üleval hoidis – tele otse-eetris läksid vastamisi presidendikandidaadid Donald Trump ja Kamala Harris. Muide, näost näkku kohtusidki nad esimest korda. Sündmus on seda tähelepanuväärsem, et teles ei pruugi sellele järge tullagi. Trump küll üritavat, aga Harris ei võtvat vedu.

Võrreldes ajaga, mil vastamisi olid Trump ja Biden, möödus debatt võrdlemisi rahulikult, demagoogiatki oli hulga vähem. Vaidlus, kumb on siis ikkagi USA rahvuslik õnnetus, jäi sootuks olemata. Eesti oludega kõrvutades ei andnud välja isegi Mart Helme ja Kaja Kallase avalikku nägelemist viimase peaministriajal (või noh, selle ehk andis isegi välja, vähemalt Helme poolt). Nagu keegi juba sotsiaalmeedias torgata jõudis – Trump ilma Bidenita on nagu Tom ilma Jerryta.

Eks selles torkes on omajagu tõde – lohiseb ju nii Bidenil kui ka Trumpil järel ilmatupikk slepp veidratest juhtumitest ja ütlemistest, mis teebki nad millekski koomiksikangelaste sarnaseks. Harrisel seda pole, mis peaks talle valimisvõitluses kõvasti kasuks tulema. Aga ennustada on siiski veel vara – mine tea, koomikseid on Ameerikas alati armastatud.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?