USA PRESIDENDIDEBATT | Matthew Crandall: küsimus jääb, mis ikkagi on Trumpi NATO poliitika. Loodetavasti ei tule meil võimalust kogeda, mis siis saab

Manona Paris, 12. september 2024

Tallinna ülikooli ühiskonnateaduste instituudi rahvusvaheliste suhete dotsendi Matthew Earl Crandall leiab (sulaselges eesti keeles), et kuigi oktoobriüllatused pole end veel avalikustanud, on vaatepilt USA presidendivalimiste kampaania osas vähemalt Eesti vaatenurgast peale kolmapäevaöist kandidaatide debatti märksa selgem – kuna uuesti ametisse pürgiv Donald Trump on Ukraina sõja lõpetamise poolt mistahes tingimustel, tasub meil hoida pöialt asepresident Kamala Harrisele, kes ütles viimaks ometi otse välja: toetus Euroopa partneritele ja Ukrainale peab jätkuma.

Milline mulje jäi teile Harrise-Trumpi etteastetest?

Minu arvates see oli väga huvitav debatt. Kindlasti ei olnud toonud see kaasa sellist pauku nagu eelmisel korral, kui kõik keerles Joe Bideni erakordselt kehva esinemise ümber, mis tingis lõpuks tema tagasitõmbumise presidendivalimiste kampaaniast. On ilmne, et ameeriklased soovisid seekord näha rohkem uut kandidaati, Kamala Harrist, et kes tema selline on. Kuigi tegemist on ametis oleva asepresidendiga, ei ole ta alati meedias tegutsenud. Seetõttu oli tegemist mõnevõrra uue kandidaadiga ja ta pälvis enam tähelepanu. Ma arvan, et ta jättis päris hea mulje. Ta oli professionaalne, fookus oli paigas, see oli positiivne ja tal on põhjust olla rahul, sest ta esindas ennast hästi.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?