INTERVJUU | EADSE eksjuht Henn Vallimäe: küsimus on ikkagi Karmen Bruusi käitumises, ta on eiranud Mehis Virule pandud tegutsemiskeeldu

Mart Treial, 26. september 2024

Eesti antidopingu ja spordieetika sihtasutuse (EADSE) nüüdseks endine juht Henn Vallimäe teab meie spordi pahupoolest palju rohkem kui saab avalikult rääkida. Siiski, kui küsida, kuuleb Vallimäelt nii mõndagi põnevat.

Henn, enne, kui fookust teravdame, milliste emotsioonide ja mõtetega kabinetiukse viimasel tööpäeval (6. septembril) kinni panid?
Veidi kurvalt. Väga palju asju jäi pooleli. Oleks võinud olla tarkust ja mõistust teha juhtkonnavahetus varem, kuskil kevadel. Pool aastat olnuks normaalne aeg ameti üle andmiseks. Praegu jäi vormistamine väga hilja peale, kuskil paarile viimasele nädalale, mis tõesti ei ole normaalne, sest ka jooksvate asjadega tuli tegeleda.

Ma saan kõigest aru, et oli suvi ja olümpia ja nii, aga puhtfüüsiliselt oli tunne, et see läks väga ülepeakaela. Aga valmidus, et nüüd on lõpp, oli koguaeg olemas, sest nõukogu võib juhatuse liikme lepingu lõpetada igal ajal.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?