Maria Avdjuško võitlusest vähiga: väga paljud inimesed ei taha sinuga haiguse ajal suhelda

Toimetas Timofei Sarap, 26. september 2024

Viimasel ajal avalikust elust eemale tõmbunud näitleja ja filmirežissöör Maria Avdjuško (56) rääkis Mart Normeti saates „Öökülaline“ avameelselt oma terviseprobleemidest. Selgus, et naine on pikka aega vähktõvega võidelnud.

„Poolteist aastat olin haige, sain ravi ja tegelesin ainult oma tervisega. Jõudu polnud mitte midagi muud teha,“ rääkis näitlejanna saates „Öökülaline“. „See oli väga raske periood. Oled justkui kahe maailma vahel. Vaatad neid inimesi tervete maailmas, kes elavad täiesti teises elurütmis ja sina tegeled sellega, et kuidagi voodist püsti saada ning oma kolm-neli sammu päeva jooksul ära teha,“ kirjeldas näitleja oma elu kõige keerulisemat perioodi.

„Maailm muutub täielikult. Minu oma muutus ka,“ lausus Avdjuško. „See on õudne. Päris katsumus. Väga paljud inimesed näiteks ei taha sinuga suhelda, kui oled haige. See on hästi imelik, aga sa tuletad neile mingisuguseid asju meelde, millele nad mõelda ei taha,“ selgitas ta avameelselt." Nüüdseks on aga näitlejanna tervisekriisist taastunud ja vaatab positiivselt tuleviku poole. Muu hulgas töötab näitlejanna praegu vähiravifondi Kingitud Elu dokumentaalfilmi kallal.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?