PUTIN JA MÜSTIKA | Oleg Samorodni: Kremli kääbus võis nõuda šamaanidelt õnnistust tuumarelva kasutamiseks

Oleg Samorodni, publitsist, 1. oktoober 2024

Aeg-ajalt ilmub erinevates meediakanalites teateid, et Vladimir Putin on ümbritsenud end selgeltnägijate armeega, käib šamaanide ja astroloogide juures, konsulteerib nendega tavaliste ekspertide asemel, osaleb ise šamaanipraktikates ja isegi muutis oma sünnikuupäeva astroloogiliselt soodsamaks. Pessimistlik võiks olla selleteemaliste publikatsioonide suhtes n-ö kollases ajakirjanduses, kuid tõsiste ajakirjanike artikleid ei saa ignoreerida.

Näiteks Poola ajakirjanik Krystyna Kurczab-Redlich kirjutas, et Putin sündis tegelikult mitte 7. oktoobril 1952, nagu tema ametlikus eluloos kirjas, vaid 7. oktoobril 1950. Samas märgib ta, et tänaseks on surnud kõik, kes teadsid Vene diktaatori tegelikku sünniaega, alustades tema vanematest ja lõpetades kolleegidega, kellega koos ta teenistust alustas.

Kurchab-Redlikh töötas 14 aastat (1990–2004) Venemaal. Ta on pälvinud palju mainekaid nii Poola kui ka rahvusvahelisi ajakirjandusauhindu ja kirjutanud mitmeid raamatuid Venemaa poliitilisest olukorrast, sealhulgas rahvusvaheliseks bestselleriks saanud Putini elulugu. Sealgi mainitakse Putini huvi müstika ja okultismi vastu.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?