TRAAGILINE ÕNNETUS: 77aastase mehe juhitud auto ajas alla 84aastase ratturi

Arvo Uustalu, 1. oktoober 2024

Esmaspäeval juhtus Tartus ja selle lähistel nelja tunni jooksul kaks ränka jalgrattaga seotud liiklusõnnetust, kus üks inimene hukkus ja üks sai raskelt vigastada.

Lõuna paiku toimus Märja alevikus liiklusõnnetus, kus hukkus jalgrattur. Märja on Tartu eeslinn, mida läbib tiheda liiklusega Tartu-Viljandi maantee. Saatuse irooniana sõitis 84aastane mees jalgrattaga maanteega paralleelselt kulgeval kergliiklusteel. Ühel hetkel lõikab kergliiklustee pooleks maanteele suunduv ülekäigukohaga varustatud Aretuse tänav. Just ristumiskohal sõitiski vanahärrale otsa maantee poole liikunud 77aastase mehe juhitud sõiduauto Toyota Avensis. Jalgrattur hukkus sündmuskohal. Tartu politseijaoskonna liiklussüütegude uurija Rando Jõemetsa sõnul oli autojuht kaine ja kehtiva juhiloaga.

„Tänaval on kiirusepiirang 30 km/h ja reeglina juhid peatuvad enne maanteed, eriti kuna seal on ka ülekäigukoht. Kuna jalgrattur paiskus üle laia maantee, siis väga väike ei saanud kiirus olla,“ imestab üks vahetult õnnetuse järel sündmuskohale jõudnud mees. „Samas, kui jalgrattur meeletult ei kihutanud, jõudnuks ka tema ristmiku eel pidurdada. Küll vaatasin, et õnnetuse ajal oli ere päike ratturile täpselt vastu. Ma ei tea, kas nad sõitsid koos, aga härra järel sõitis jalgrattaga ka üks naisterahvas. Tema oli nii suures šokis, et vajas esmaabi.“

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?