LEGEND KONTAVEITIST | Mart Soidro: 11 kuud aastas kohvrite otsas ja üksindus. Ja lõpuks avastus, et tennis ei saa olla kogu elu

Mart Soidro, literaat, 4. oktoober 2024

Käisime sõbraga esimesel võimalusel vaatamas dokumentaalfilmi „Anett“, mille esilinastus oli 24. septembril. Esimese nädala jooksul kogus linateos 3757 vaatajat. Muljed? Film nagu film ikka. Ei midagi erilist, samas pole see ka lati alt läbijooksmine. Või nagu ütles mu sõber: „Teema on väga intrigeeriv ja Anett väga inspireeriv.“ Aga kõigest allpool.

Liigume ajas tagasi. 2007. aasta Eesti tennisemeistrivõistluste finaalis kohtusid Maret Ani ja Kaia Kanepi. Meistriks krooniti Kanepi ja üheks pallitüdrukuks oli toona 11aastane Anett Kontaveit.

Möödus vaid kaks aastat ja 13aastasest tulevikulootusest sai kõigi aegade noorim Eesti meister täiskasvanute hulgas. Tõsi, meie tipud sellel turniiril ei osalenud ja ka tüdrukutirts tõdes realistlikult: „Kaia vastu ma muidugi ei saaks.“ Aga sellegipoolest on see ilus lugu, mis tõotas muinasjutulist karjääri. Pallitüdrukust miljonäriks, ennustas toona meie ajakirjandus.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?