Ruslan Trochynskyi: isegi siis, kui seda suppi unes näed, jookseb külm värin üle selja

Toimetas Aigi Viira, 14. detsember 2024

„Iga Ukraina perenaine ütleb, et tema tehtud borš on kõige parem ja järgmise perenaise supp ei kõlba,“ rääkis muusik Ruslan Trochynskyi Raadio Elmar hommikuprogrammis. „Borši tegemine sõltub palju sellest, mis regioonis seda tehakse. Näiteks mõnes kohas lisatakse borši sisse seeni või isegi ube. Minu lemmik borš on rohke tomatimahla ja loomalihaga.“

Rikkaliku ukraina köögi toel üles kasvanud ja borši jumaldav Ruslan ei põlga aga ära ka eesti toite. „Mulle väga meeldib mulgi puder, ütlen ausalt,“ sõnas ta. „See on lihtne ja toitev. Mulle meeldib lihtne toit, mille taga on pikk kultuurilugu.“

Ent päris kõik supid-pudrud pole Ruslanile mokkamööda. "Lapsepõlves, kui ma elasin internaadis, pakuti mõnikord hommikusöögiks piimasupp,“ meenutab ta toitu, mis valmistati eelmisel päeval järele jäänud keedumakaronidest. „Selle supi peal ujus koor ning see oli kõige õudsema asi! Isegi siis, kui seda suppi unes näed, jookseb külm värin üle selja. Nii et piimasupp mulle ei meeldi.“

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?