KOKTEILIGA KUUSE ALLA: mida juua, kui glögist on kõrini?
„Ka ilma alkoholita jook võib seest soojendada,“ ütleb selle aasta Eesti parim noorsommeljee Anna Elisa Vokk. Ka joogis loovad jõulumeeleolu vürtsikad ingveri- ja kaneelilõhnad ning muidugi käib asja juurde apelsin. Sestap pani ta samad lõhnad ka kahe jõulukokteili sisse, mille retseptid leiad ka tänasest Toidutarest.
„Vanaema morssi on alati tore jõululauas juua,“ tõdeb Anna Elisa, aga vahel võiks ka natuke põnevust tuua. Näiteks teha mustasõstrasiirupist morsi asemel trendikas alkoholivaba kokteili. Võimalusel soovitab ta kasutada kas kodus tehtud või mõnd kodumaist mustasõstrasiirupit. Ta ise kasutas Loodusväe mustasõstra-sidrunisiirupit, lisades sellele vürtsikust ja aromaatsust ingveriõllega.
Need, kes tahaksid kokteiliga ka paar promilli kirja saada, võiksid joogi segada kokku kohvist, Vana Tallinna toffee caramel' i-liköörist ja viinast ning lisada ka apelsinikoort. „Tsitrus ja kohv on ootamatud, aga head kaaslased,“ märgib Anna Elisa.