PILLE ENDENI LEMMIKUD: või ja vorsti asemel valmista leivakatteks mõni mõnus möks

Kersti Eero, 22. märts 2025

Kevadel, kui esimesed karulaugud on vaevu nina mullast välja pistnud, suristatakse pea igas Eestimaa peres vähemalt kord kokku üks karulaugupesto. See-eest aasta ringi on paljude eestimaalaste toidulaual kanda kinnitatud hummus, aga seegi saab uue näo, kui kikerhernestele lisada ka rohelisi lehti.

„Parim aeg mõne pesto kokkusuristamiseks on kevad, mil seda saab teha vast tärganud rohelistest lehtedest,“ tõdeb ka Toidutare retseptimeister ja Kodukirja köögitoimetaja Pille Enden. Kuigi karulauku veel pole, soovitab ta saumikseri ikkagi välja otsida ja teha ühe rohelise särtsaka pesto hoopis rukolast. Aga veelgi põnevama maitse saab, kui kokku panna erinevaid lehti.

Ta ise teeb kõige sagedamini ikkagi klassikalist basiilikupestot ja kevadel muidugi karulaugupestot. „Mulle meeldivad pestos kõige rohkem seedermänniseemned, need annavad erilise maitsenüansi. Aga võib kindlasti panna ka päevalilleseemneid või India või Kreeka pähkleid, aga kindlasti peaks seemneid-pähkleid enne kuival pannil või ahjus röstima,“ kinnitab Pille, et röstimine tuleb maitsele igati kasuks.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?