KOOLI- JA LASTEAIALASTELE SÖÖDETAKSE CANA: lihaasendaja neile küll ei maitse, aga entusiastide ind ei rauge!

Nils Niitra, 26. oktoober 2023

Elvas söödetakse nii kooli- kui lasteaialastele kalleid lihaasendusgraanuleid, mida toodab alles eelmisel aastal loodud idufirma. Kui Õhtuleht soovib lastelt endilt küsida, mis nad graanulitest arvavad, üritatakse meie teele takistusi veeretada. Skeptikutest töötajaid ähvardatakse, aga noorte vastus on mõne üksiku erandiga ühene – ei maitse!

Kohalike koolide ja lasteaedade toitlustamisega tegeleva sihtasutuse Elva Teenused juhi Krista Loogi entusiasm näib olevat raugematu – taimsed teisipäevad on tulnud selleks, et jääda. Menüüsse kuulub sel sügisel ka cana, mida valmistab Tallinna firma The Naturist. Tooted ise meenutavad priskemat sorti ussikesi. Cana komponentideks on hernevalgujahu, vesi ja oliiviõli, selle kilo maksab kümme eurot. Naturist hakkas cana müüma alles kuu aega tagasi, aga juba testitakse seda Elva kooli- ja lasteaialaste peal. Suurematest kaubanduskettidest seda ei leia.

Sellele lisaks on Loog toonud koolidesse samas firmas valmistatud crumpi-nimelise toote, mis koosneb firma kodulehe andmetel 80 protsendi ulatuses kanepivalgujahust ning 20 protsenti hernevalgujahust – hind 30 euro ringis kilost. Selle hinnaga saaks osta päris palju maheveiseliha, lõhet või mida iganes.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?