IISRAELI JA UKRAINA RINNE | Oleg Samorodni: nendega, kes tulevad tapma, on võimatu midagi läbi rääkida

Oleg Samorodni, publitsist, 26. oktoober 2023

Mulle tundub, et Eestis ei ole kuigi palju palestiinlastega suhtlejaid. Ma rääkisin ühe palestiinlasega. See oli väga kaua aega tagasi.

Selle eellugu on üsna pikk. Õppisin Moskva Rahvusvaheliste Suhete Instituudis khmeeri keelt. Viimasel kursusel läbisin lõpetamiseelse praktika NLKP Keskkomitee rahvusvahelises osakonnas. Sel ajal nimetati Kambodžat Kampuchea Rahvavabariigiks. Selle rahvavabariigi juhtkond ehitas sotsialismi Vietnami ja Nõukogude retseptide järgi. Riigis oli ainult üks, võimupartei – Kampuchea Rahvarevolutsiooniline Partei.

Selle rahvarevolutsioonilise partei delegatsioonid lendasid erinevatele rahvusvahelistele üritustele eranditult läbi Moskva. Neil aastatel lendasid Moskvast Kambodža pealinna Phnom Penhi ainult Aerofloti lennukid ja sedagi vaid kord nädalas. Minu tööülesannete hulka kuulus lennujaamas kampuchea delegatsioonidega kohtumine ja neile mingi meelelahutuse pakkumine kuni järgmise lennureisini, tavaliselt kolm-neli päeva. Käisin khmeeridega kaasas kontsertidel, tsirkuses, poodlemas jms.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?