Äärepealt lennukatastroofi põhjustanud mees: ma tegin seeni

Greete Kõrvits, 26. oktoober 2023

Õhtuleht kirjutas eile, kuidas napilt jäi ära kohutav katastroof: Alaska Airlinesi pardal reisijana viibinud 44aastane piloot Joseph Emerson haaras mootori kustutussüsteemi hoobadest ning oleks sellega äärepealt mootorid seisma pannud ja 83 inimest koos endaga teise ilma viinud. Lennuki meeskond haaras mehest kinni, surus ta maha ning pani tal käed raudu.

Keegi meediaga suhelnud Emersoni tuttavatest ei kujutanud ette, kuidas musterisa, heatahtlik naaber ja alati oma tööst positiivsel toonil rääkinud inimene midagi sellist korraldada võis. Asja asus uurima FBI.

Emerson väitis uurijatele, et tarbis umbes 48 tundi enne lennule astumist elus esimest korda psühhedeelse mõjuga seeni ehk nn võluseeni (inglise k – magic mushrooms). Lisaks polnud ta 40 tundi magada saanud. Magamatuse ja seente mõju tõttu tabas teda pardal närvivapustus. Paranoilise hoo käes mees jampsis pärast vahistamist korrakaitsjatele, et „asi ei tundunud õige“ ning „piloodid ei pannud tähele, mis toimub“. Hiljem tunnistas ta, et tõmbas hoobasid, sest uskus end halvas unenäos olevat.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?