KAS OSCAR ON TÕESTI KÄEULATUSES? „Savvusanna sõsarate“ produtsent Marianne Ostrat: „Kujust olulisem on tähelepanu, mida me tõmbame eesti kultuurile.“

Raiko Puust, [email protected], 26. oktoober 2023

Anna Hintsi dokumentaalfilm „Savvusanna sõsarad“ on meistriteos, mis alustas Eesti kinodes juba märtsis ja pole ekraanidelt ikka veel lahkunud. Filmi rahvusvaheline edu algas tegelikult juba aasta alguses, kui Hints võitis Sundance'i filmifestivalil parima režissööri auhinna, ning pole sellest ajast saati hoogu maha võtnud. Nädala eest saime teada, et kultuuriministeerium toetab dokfilmi auhindade hooaja ning Oscari kampaaniat 165 000 euroga; seega on ideaalne aeg rääkida produtsendi Marianne Ostratiga selle toetuse kasutamisest, kampaaniast ja filmi tulevikust.

Intervjuu tegemise ajal olid Marianne Ostrat ja Anna Hints kaugel Ameerikas, Oscarite kodumaal USAs. Neil on kiired ajad, sest lisaks Eesti jaoks esmakordsele Oscari kampaaniale on „Savvusanna sõsarad“ alustanud Euroopa kinolevi, mille avapauk Suurbritannias on olnud edukas. Nüüd tuleb filmi tutvustada samal ajal mitmel rindel. See tähendab palju reisimist, suhtlemist ning linastusi igal pool maailmas. Kuidas nad sellega toime tulevad, saame teada juba intervjuust.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?