Piirilinna uue meeri esimesed poliitsammud: riik andku meile (palun) raha

Toimetas Marvel Riik, 26. oktoober 2023

Oktoobri alguses Narva võimutüüri juurde pääsenud Jaan Toots on sihiks võtnud piirilinna suure laenukoormusega vangistatud rahalaeka turgutamise. Meer palub riiklikke rahasüste parlamendilt, et anda hoogu mitmele projektile.

„Narva linn on seni kasutanud ja püüab ka tulevikus alati aktiivselt kasutada erinevate toetusmeetmete võimalusi, et arendada linnale olulist taristut. Paraku linna piiratud eelarve ning suur laenukoormus seab selleks oma raamid,“ kirjutab Narva linnapea Jaan Toots palvekirjas Toompeal istuvatele rahvasaadikutele. Toots palub, et seadusandjad leiaksid riigieelarve menetluses võimalusi rahastada Narvale olulisi hooneid.

Esmatähtsaks on märgitud üürimajade ehitamine. Kaasaegsed elutingimused aitaksid meelitada linna tippspetsialiste nagu arste ja õpetajaid. Pilootprojektina on linnal soov rajada 40 korterit ning oodatav eelarve kuni 9,8 miljonit eurot. Juba käib ka üürimajade arhitektuurivõistlus. „Kahjuks puudub aga lähitulevikus võimalus finantseerida ehitamist linna eelarvest,“ nendib Toots.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?