3. MAAILMASÕDA JUBA KÄIB! Oleg Samorodni: võib juhtuda, et Eesti jääb kõige turvalisemaks paigaks

Oleg Samorodni, publitsist, 31. oktoober 2023

Üks mu tuttav küsis hiljuti, millal algab kolmas maailmasõda? Vastasin: „Sa oled õnnelik naine, sest sa pole ikka veel märganud, et kolmas maailmasõda on kestnud juba kümme aastat. Ja see algas 2014. aastal.“

Paljud eestlased märkasid seda 2022. aasta veebruaris pärast Venemaa täiemahulist sõjalist sissetungi Ukrainasse. Need, kes peavad end kõige ettenägelikumaks, hakkasid massiliselt ostma kinnisvara enda arvates turvalistes riikides. Kõige enam maaklerite sõnul Hispaanias. Loogiline on eeldada, et need n-ö „ettenägelikud“ valmistavad endale hubast paika võimalikuks põgenemiseks Eestist. Huvitav, kui paljud on neist poliitikud ja kõrged riigiametnikud? Kuid ootus muretust elust globaalsõja ajal päikeselises Hispaanias võib osutuda traagiliselt valeks.

Lihtne on ennustada, et ülemaailmse konflikti eskaleerumise kontekstis suureneb järsult islamistlike äärmuslaste terrorirünnakute oht Euroopa riikides. Pürenee poolsaar asub islamimaailmale väga lähedal. Ja teoreetiliselt on Hispaania islamistlike terroristide jaoks maitsev suupiste, sest seal on, mida ja keda röövida.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?