„Nägin vilkureid ja mõtlesin, et algas sõda!“ Tabivere liiklusõnnetuses hukkunud mehed olid Ukraina põgenikud

Angelina Lon, 31. oktoober 2023

Eile Tartumaal Koogi külas liiklusõnnetuses hukkunud 44aastane mees oli sõja alguses Eestisse saabunud Ukraina sõjapõgenik, teine hukkunu tema väimees. „Tubli töömees, sõbralik kolleeg, hooliv pereinimene. Tahtsin teda külla kutsuda, mõtlesin, et grillime koos,“ räägib hukkunu töökaaslane.

Kooga külas elav Margus küttis pühapäeval sauna soojaks ja läks sõbraga kala püüdma. „Vaatasin, et kivi on vees. Olen iga päev siin käinud ja pole kunagi kive näinud. Siis vaatasin, et keegi on käru ära kaotanud, see on peaaegu jões. Vaatasime lähemalt ja nägime, et tagumine ratas paistab,“ räägib mees. Ta helistas kohe 112, kuid sai teada, et tuttav oli juba häirekeskusele teatanud.

Selgus, et Puurmanist Tabivere poole sõitnud kaks meest sõitsid autoga kurvis sillalt alla, Laeva jõe paisjärve vette. Pikali sõideti ka liiklusmärk. Mõlemad mehed hukkusid. See juhtus päevasel ajal, autol olid all suverehvid. Ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Ken Kiudorf ütleb, et pole kindlaks tehtud, kes oli roolis. „Paraku on mõlemad autos viibinud inimesed surnud, mistõttu ei saa me kelleltki õnnetuse kohta küsida, vaid peame asjaolusid selgitama ekspertiisi ja teiste tõenditega.“

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?