SUVI TÕI IKALDUSE! Taluperenaine ei viska labidat nurka: „Õnneks on mehel oma firma ka!“

Inkari Lindve, 10. november 2023

Kuigi Wiira talus käed rüpes ei istuta, võttis loodus tugevama õigusega kogu saagi ära. „Võime palju plaane teha, aga jumal naerab taevas,“ toob perenaine välja taevaliku tõe.

„Maasikate isekorjamine on juba tuntud, meie pakkusime kartulite isekorjamist, puhta tasuta,“ ei tule Nõo vallas elaval taluperenaisel Erle Hermannil mõtetest puudu. Nimelt jäid nad ilma heast renditavast müügikohast. Lahendust ei leitudki ning seetõttu peidab osa mugulad ennast veel vagudes. Tuska tegi see, et Wiira talu oli müügikohta soovinutest ainuke, kes ise kasvatab, teised ostavad sisse. Muidu oleks suvi läbi saanud põlluvilju müüa. Nüüd ajab traktor vaod lahti ja soovijad nopivad oma kartulid ise korvi.

„Kellel nädala sees vaba aega, juba käisid korjamas, teised tulevad nädalavahetusel. Nii oligi selle aasta viimane kartulivõtt novembris,“ rõõmustab Erle. Ta lisab, et naljakas oleks küsida kümme senti kilo eest, olgu siis juba üldse tasuta. Viljad teeb eriti väärtuslikuks mahepõld. Tartus turul müüakse selle talu kartuleid 80 senti kilo. Kas tasuta jagamine miinust toob, perenaine ei arvuta.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?