„Ma pole enam sama inimene!“ Kirurgide võhiklikkus ja vale organi eemaldamine viis ameeriklase peaaegu hauda

Toimetas Aare Kartau, 10. november 2023

Novembri alguses esitas USAs Washingtoni osariigis elav George Piano hagi mitme kohaliku arsti vastu, kes sooritasid talle möödunud aasta lõpus vastuolulise operatsiooni. Nimelt pidid kirurgid eemaldama tema pimesoole, ent operatsioonilaualt lahkus mees hoopis pooleldi eemaldatud käärsoolega…

George Piano väidab, et Washingtoni ülikooli meditsiinikeskuse kirurg Nidhi Udyavar ja tolle õpipoiss Paul Herman ei suutnud tema pimesoolt üles leida, mistõttu sooritati väga vale operatsioon, mis põhjustas omakorda veremürgituse, põletiku ning viis mehe peaaegu hauda. Seetõttu vajas Piano ka mitmeid täiendavaid operatsioone ning pikka haiglaravi.

„See on olnud põrgulik aasta. Kui ma ärkasin ja tuimestus kadus, tundsin tugevat valu, mis oli palju hullem kui haiglasse saabudes,“ märkis ameeriklane, kes sai peagi teada, et pimesoole asemel eemaldati hoopis tükk tema käärsoolest. Eriti ajas mehe vihale asjaolu, et arstid suhtusid juhtunusse üsna muretult – vähemalt talle tundus nii, vahendab portaal Law and Crime.

Edasi lugemiseks vajuta:
Oled juba lugeja?