Väärindame vana kartulit
Kui kartulisalve põhjas on veel hulganisti vanu kartuleid, tasub need nüüd küll võimalikult kiiresti ära kasutada. Vanast kartulist saab teha maitsvaid roogi ja kui kõike ära süüa ei jõua, võib neid ka sügavkülma panna.
Eelmise sügise kartul ei tundu enam kuigi atraktiivne, aga ometi saab sellest mitmesuguseid erinevaid roogi valmistada – suppe, panni-, ahju- ja vormiroogi, pannkooke ja kotlette, ahju- ja friikartuleid ning küpsetisigi. Kui lisada muid köögivilju, näiteks porgandit, brokolit, pastinaaki või ürte, siis saab ka kenama värvi ja rikkalikuma toiteväärtuse.
Kartulis on ligi 80% vett. Seistes kaotab mugul niiskust ja muutub pehmemaks. Veidi pehmenenud kartulid sobivad paremini roogadesse, kus need püreestatakse või hästi pehmeks keedetakse-küpsetatakse, näiteks kartulipüree, supid ja vormiroad. Kui mugulad on väga pehmed või krimpsus, tasuks need pigem siiski ära visata.